Župne obavijesti

U nedjelju, 01.08.2021. u 11 sati mlada misa je u našoj župi gospodina Josipa Magdića, monfortanca. Mladoj misi prethodi trodnevnica kao duhovna priprava za taj radostan i važan događaj kako za onoga koji slavi i obitelj tako i za nas župljane. Svećeničko ređenje Josipa biti će u Rimu 10.07.2021. godine. Stavimo ga u molitve i dajmo mu svoju podršku kako duhovnu tako i materijalnu.

TRODNEVNICA UOČI MLADE MISE
Četvrtak, 29.07.2021. u 19:00 sati - predvodi vlč. Luka Tufeković
Petak, 30.07.2021. u 19 sati – predvodi pater Kristijan Žlender SMM
Subota, 31.07.2021. u 18 sati – predvodi pater Josip Euzebije Knežević
Nedjelja, 01.08.2021. u 10 sati blagoslov kod obiteljskoga doma u Sarajevskoj 2a. Sveta misa započinje u 11 sati u našoj župnoj crkvi koju predvodi mladomisnik pater Josip Magdić a propovijeda pater Miro Ravlić SMM

Budimo toliko otvoreni i razumni, ne stavljajući na prvo mjesto sebe i svoja uvjerenja, već pazimo na zdravlje svojih bližnjih i na svoje osobno zdravlje. Sumnjamo i ne vjerujemo, no kada bolest i smrt ili opasnost od nje pokuca i na vrata moga doma, već počinjem drugačije razmišljati. Zato odgovornost na prvome mjestu i molitva zajednička, neka budu ono što će krasiti svakog Kristovog učenika. U zadnje vrijeme pojavljuju se mnoga iskrivljena tumačenja i ponašanja koja pojedinci stavljaju kao jedino i ispravno ponašanje, što narušava sliku Crkve, tražeći novo mjesto gdje će moći ostvarivati svoja uvjerenja. Znamo da puno pričamo i slušamo o svemu, a zapravo ne znamo ništa. Zato molimo za poniznost u Isusu Kristu.


Čuvajmo jedni druge, u crkvi nosimo svi maske i držimo razmak.
Budimo odgovorni.