Župne obavijesti

Slavlje sakramenta Prve pričesti biti će 26. travnja 2020. godine u 11:00 sati.

Slavlje sakramenta sv. Potvrde biti će 19. travnja 2020. godine u 10:30 sati.

• Zahvaljujemo dragom Bogu na blagoslovu i susretu s našim obiteljima. Hvala svima koji ste otvorili vrata svoga srca i svoga doma. Neka Božji blagoslov ispuni vaš život u ovoj godini i članove vaših obitelji, malene, djecu, mlade, roditelje i djedove i bake. Hvala na svakom daru za našu župnu zajednicu, za redovite troškove, režije i za nas svećenike. Još ovih dana idemo u naknadne blagoslove onima koji nisu bili kod kuće u vrijeme redovitog blagoslova. Posebno pozivam da molite za nas svećenike kako bi vam bili dobri pastiri. Posebno uključimo i naše drage bogoslove da ustraju na svom putu do oltara. Iskrena i ustrajna molitva neka nam bude izvor zajedništva u boljemu sutra.

Zaručnički tečaj u našem dekanatu započinje 27-30 siječnja 2020. s početkom u 19:30 sati u našem pastoralnom centru.

• Posebno potičem Vas drage obitelji da se uključite u dobre domaćine koji će primiti mlade za susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 9 i 10. svibnja ove godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Svi koji žele neka ispune obrazac i neka ga vrate. Biti spreman primiti i obogatiti se u susretu s drugima. Mladi su naša nada i budućnost. Iskazati njima gostoprimstvo jest primiti samoga Gospodina pod svoj krov. Znam da imate veliko srce, a posebno ovaj grad koji je u svojoj nedavnoj prošlosti bio zaštita i sigurnost mnogima koji su s vrećicama ostavili svoje domove i ognjišta i sačuvali živu glavu.

U ponedjeljak, 13.01.2020., u 09:00 h, molimo sve vjernike koji su u mogućnosti i imaju vremena, da dođu pomoći raskititi borove i jaslice.

• Inače prijava mladih za SHKM počinju 15. siječnja 2020. Prijave se vrše isključivo putem digitalnog obrasca koji se može preuzeti na internetskoj stranici Ureda za pastoral mladih: www.pastoralmladih.hr s ispunjenim svim traženim podacima, posebno za voditelja grupe koji neka se prvi upiše u tablicu. Na susret se mogu prijaviti mladi od krizmaničke dobi do 30. godine starosti. Nakon što se prikupe podaci i ispuni obrazac, šalje se u digitalnom obliku na e-adresu: shkm2020@zg-nadbiskupija.hr. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30 kuna po osobi. Svi mladi koji žele sudjelovati moraju biti prijavljeni kako bi dobili akreditacije za Susret.

Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike je po uobičajenom rasporedu, bez izostanaka, molim.

Drugi i sedmi razredi dobit će napisano kada trebaju doći.

• 22.siječnja 2020. godine započinju srijede kod sv. Josipa u našem Nacionalnom svetištu. Tu srijedu je naša župa na hodočašću. Omogućit ćemo i autobus za starije da mogu hodočastiti sv. Josipu. Posebno tu srijedu pozivam sve mlade da hodočaste k sv. Josipu. Još ćemo ih posebno pozvati i obavijestiti. 

© Župa Presvetoga srca Isusova Karlovac 2018. - Sva prava pridržana