Župne obavijesti

• Svećeničko ređenje je 05.06.2021. u Mariji Bistrici u 11 sati. Ove godine sakramentu svetoga reda pristupa gospodin đakon Luka Tufeković, naš župljanin. Mlada misa gosp. Luke Tufeković biti će 06.06.2021. godine u našoj župi. Mladoj misi prethodi trodnevnica koja započinje 03.lipnja 2021. na Tijelovo, te 04. i 05. lipnja u 18 sati. Sve zajedno stavljamo u molitve a posebno pod zaštitu naše nebeske majke Marije, našega ređenika i njegovu obitelj.

• Mjesec svibanj je Marijin mjesec, svaki dan prije svete mise molimo krunicu i litanije Majke Božje. Ovaj mjesec uz naše osobne nakane posebno stavljamo u molitve zajedničku nakanu za sve naše liječnike, medicinske sestre i medicinsko osoblje, te sve naše bolesnike i zaražene, njihovo ozdravljenje i oporavak, te prestanak pandemije. Žarka i iskrena molitva sve može. U tom zajedništvu i molitvenoj blizini posebno stavimo one koji su ranjeni gubitkom voljene i drage osobe.

• " Mladi klesar Luka Valec, iz Zaboka, izrađuje suvenire od prirodnog kamena. To su suveniri uglavnom sakralne tematike, za sve vrste prigoda. Luka ima dar rukotvorstva i radi sve ručno tako da su njegovi radovi unikatni. " Iduću nedjelju 23.05.2021. biti će ispred naše župne crkve. Tko bude mogao i želio moći će si kupiti njegove suvenire i tako ga podržati u njegovu radu.

Budimo toliko otvoreni i razumni, ne stavljajući na prvo mjesto sebe i svoja uvjerenja, već pazimo na zdravlje svojih bližnjih i na svoje osobno zdravlje. Sumnjamo i ne vjerujemo, no kada bolest i smrt ili opasnost od nje pokuca i na vrata moga doma, već počinjem drugačije razmišljati. Zato odgovornost na prvome mjestu i molitva zajednička, neka budu ono što će krasiti svakog Kristovog učenika. U zadnje vrijeme pojavljuju se mnoga iskrivljena tumačenja i ponašanja koja pojedinci stavljaju kao jedino i ispravno ponašanje, što narušava sliku Crkve, tražeći novo mjesto gdje će moći ostvarivati svoja uvjerenja. Znamo da puno pričamo i slušamo o svemu, a zapravo ne znamo ništa. Zato molimo za poniznost u Isusu Kristu.


Čuvajmo jedni druge, u crkvi nosimo svi maske i držimo razmak.
Budimo odgovorni. 

© Župa Presvetoga srca Isusova Karlovac 2021. - Sva prava pridržana