Župne obavijesti

• Papa Franjo sazvao je Biskupsku sinodu koja će se u cijeloj Crkvi slaviti od 2021. do 2023. godine pod naslovom: ̕Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje̕. Sinoda se otvorila u Rimu, 10. listopada 2021., a zatim je predviđeno otvaranje u svakoj pojedinoj biskupiji. Mi ćemo svoje nadbiskupijsko otvaranje proslaviti danas u nedjelju, 17. listopada 2021., euharistijskim slavljem koje će u župi Uzvišenja Svetoga Križa u Dugom Selu, s početkom u 11 sati, predvoditi naš nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

• U petak, 22. listopada 2021. u našoj župnoj crkvi jest 18. tradicionalni susret Srednjoškolske Katoličke mladeži. Okupljanje srednjoškolaca s vjeroučiteljima je od 9-9,30 sati. Tada je prigodno predavanje fra Mate Bašića upućeno našim mladima. Sveta misa je u 10:30 sati koju predslavi pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško uz svećenike iz našega dekanata. Ovim susretom želimo obnoviti zajedništvo i biti blizina i podrška u ovim vremenima u kojima putujemo.

• Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije. Za sve koji su odrasli, koji imaju samo krštenje, ili nemaju nijedan sakramenat. Svjesni smo da iz različitih objektivnih ili subjektivnih životnih okolnosti postoji mnogi koji žive bez sakramenata. Teško im se možda i javiti radi obzira drugih ili reakcije sredine. Pozivam sve koji to žele da se prijave u svojim župama župnicima, ili direktno u crkvi Presvetog Trojstva kod braće franjevaca. Prvi katehetski susret počinje 23.listopada 2021. u subotu u 19,30 sati u samostanu kod franjevaca. Dođi, ne boj se, Gospodin te čeka.

• U iduću nedjelju, 24. listopada 2021. je MISIJSKA NEDJELJA, kada na poseban način mislimo na sve potrebne, siromašne, gladne i na naše misionare i misionarke koji se daruju i žrtvuju a za to su im potrebna materijalna sredstva. Biti će posebna kutija za dar za misije. Unaprijed svima veliko hvala od srca u ime onih najsiromašnijih.

• Zaručnički tečaj u našem Karlovačkom dekanatu održat će se od 8. do 11. studenoga 2021. u 19.30 sati u našoj župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Novome Centru. Prijaviti se možete direktno na mail župe (zupa.karlovac2@zg-nadbiskupija.hr) te navesti: ime i prezime, adresa i župa zaručnika i zaručnice, broj telefona (dovoljno je od jednoga) i termin za koji se žele upisati.

• Raspored župnog vjeronauka za naše prvopričesnike i krizmanike.

Za krizmanike: Vrijedi ovako: Nedjeljom u 16:20 sati vjeronauk, a nakon vjeronauka u 17 sati je sveta misa. Dolaziti bez iznimke svi i to redovito, naravno na svetu misu pozvani su i roditelji. Nastojat ćemo zajedno pripremati se za ono što želimo primiti. Svi doći na vrijeme, držati razmak i nositi maske, na ulazu u crkvu dezinficirati ruke.

Za prvopričesnike: vrijedi ovako: Nedjeljom sveta misa u 12,15 sati, djeca i roditelji dolaziti zajedno. A vjeronauk će biti po ovom rasporedu a voditi će ga časna sestra Antonija.
Ponedjeljak: 3c i 3d OŠ Grabrik u 10 sati
Utorak: 3a i 3b OŠ Grabrik u 15 sati
Četvrtak: OŠ B. Seljan u 14:30 sati
Učenici OŠ Dubovac, Švarča i Dragojla pridružit će se u grupu koja im odgovara od ove tri grupe. Raspored prve dvije grupe mijenja se kako se mijenja i turnus u školi prijepodne ili poslijepodne, glede učenika iz OŠ Grabrik. A treća grupa ostaje svaki tjedan u isto vrijeme jer učenici iz OŠ Braće Seljan imaju nastavu samo ujutro.

• Djeca koja neće moći nikako dolaziti niti u jednu grupu od ove tri navedene, imat će vjeronauk sa župnikom nedjeljom prije zajedničke svete mise za prvopričesnike. Učiniti ćemo sve kako bi svi bili u mogućnosti dolaziti. Zato molim za strpljenje i razumijevanje. Najvažnije od svega jesu djeca koja žele doći na Isusovu gozbu, budimo im podrška i oslonac, kako roditelji tako i mi.


Čuvajmo jedni druge, u crkvi nosimo svi maske i držimo razmak.
Budimo odgovorni.