Župne obavijesti

• Župna kateheza za prvopričesnike : A smjena SRIJEDA: 9-10 sati; 16-17 sati; B smjena PONEDJELJAK: 09-10 sati; 16-17 sati. Sveta misa za prvopričesnike je nedjeljom u 9 sati. Svi prvopričesnici koji su se prijavili i predali svoje upisnice su upisani i pohađaju župnu katehezu. Oni koji to nisu učinili nema ih na popisu. Ne može nijedan učenik pohađati školu ako se nije niti upisao, to je sasvim normalno. Hvala na razumijevanju.

• Krizmanici dolaze na svetu misu nedjeljom u 18 sati, a poslije mise imat će katehezu u dogovoru sa župnikom. Svi krizmanici bili su dužni donijeti ispunjene upisnice i tako postati kandidati za sv. Potvrdu. Jer bez potrebnih podataka mi ne možemo znati tko želi ići na krizmu.

• Došašće je vrijeme čekanja, iščekivanja, nade. Što čekamo, čemu se nadamo? Dva su događaja uključena u to naše iščekivanje. Prvi je spomen na nešto što nam je veoma drago, što se već dogodilo. To je Božji silazak na ovaj svijet u Isusu i Njegovo rođenje, Božić. Za nas koji danas živimo, to je prošli, povijesni događaj, tu već „znamo rezultat“: Isus je došao, ima već dvije tisuće godina i otkupio nas je. Zato ga mi ne možemo iščekivati onom čežnjom kojom ga je čekao pobožni čovjek Staroga Zavjeta duge vjekove. Drugi je onaj koji nam se nudi svake godine kako bi na novi način iznova dočekali i primili Gospodina. Jesmo li toga svjesni ili smo doista toliko upali u mentalitet da nismo kadri ništa vidjeti niti primijetiti izvan svakodnevnih briga.

• U utorak, 06.12.2022. Sv. Nikola, biskup Myre, zaštitnik djece, mornara i putnika.

• U srijedu, 07.12.2022. Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj. Večernja sv. misa tradicionalno za sve pčelare i medare, te za zahvalu i blagoslov njihova rada.

• U četvrtak, 08.12.2022. Svetkovina Bezgrešnog začeća BDM. Kod večernje sv. mise prisutne naše medicinske sestre, koje obilježavaju 28. godišnjicu od svoga osnutka - Katolička Udruga Medicinskih sestara – Podružnica Karlovac. Hvala im za sve što čine za sve nas.

• U nedjelju, 11.12.2022. na Treću Nedjelju Došašća na poseban način mislimo na potrebe Caritasa, za naše siromašne i one koji su u nevolji. Biti sretan znači usrećiti drugoga kraj sebe. Na kraju sv. mise u 09:00 sati kratki govor o radu Caritasa naše Nadbiskupije imati će jedan predstavnik.