Župne obavijesti

Slavlje sakramenta Prve pričesti biti će 26. travnja 2020. godine u 11:00 sati.

Slavlje sakramenta sv. Potvrde biti će 19. travnja 2020. godine u 10:30 sati.

Prijave mladih za SHKM vrše se isključivo putem digitalnog obrasca koji se može preuzeti na internetskoj stranici Ureda za pastoral mladih: www.pastoralmladih.hr s ispunjenim svim traženim podacima, posebno za voditelja grupe koji neka se prvi upiše u tablicu. Na susret se mogu prijaviti mladi od krizmaničke dobi do 30. godine starosti. Nakon što se prikupe podaci i ispuni obrazac, šalje se u digitalnom obliku na e-adresu: shkm2020@zg-nadbiskupija.hr. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30 kuna po osobi. Svi mladi koji žele sudjelovati moraju biti prijavljeni kako bi dobili akreditacije za Susret.

Živjeti Evanđelje, poticaji za evanđeoske meditacije uz liturgijska čitanja za svaki dan. Ovo je prvi dio obuhvaća Došašće ¬ Božić ¬ Korizma ¬ Uskrs ¬Vazmeno vrijeme ¬ Vrijeme kroz godinu I.- VIII. Cijena je 100 kn. Drugi dio izaći će nakon Uskrsa i cijena će biti isto 100 kn. Vrlo korisno i lijepo za svaki dan ali za sve tri godine A, B, C.

40 dana za život – Ovogodišnja kampanja traje od 26. veljače do 05. travnja 2020. Moli se svaki dan od 09:00 do 17:00 sati. Pozivamo sve koji mogu i žele da se priključe inicijativi. Posebno pozivamo sve muškarce da se uključe u molitvu svake srijede „Straža sv. Josipa“ i tako budu potpora majkama i obiteljima u obrani nerođenih.

Sportski susret krizmanika našeg Karlovačkog dekanata biti će 29.02.2020. u OŠ Dubovac od 9-11 sati prijepodne. Igra se nogomet, svaka župa ima jednu ekipu. Ovaj susret organizira i promovira povjerenstvo za pastoral sportaša u Zagrebačkoj nadbiskupiji pod vodstvom gosp. Marijana Spehnjak, trajnog đakona.

• U srijedu 26. veljače 2020. je Pepelnica – Čista srijeda, kada započinjemo vrijeme KORIZME. Za vrijeme svetih misa je obred pepeljenja. Posebno darovano vrijeme nama vjernicima da se popravimo i promijenimo u svome životu. Bez promjene SRCA nema niti obraćenja. Prema sebi biti strog a prema drugima blag. Obnova MOLITVE, skrušena ispovijed, djela milosrđa, umrijeti sebičnosti a živjeti Bogu. Potrebno je imati strpljenja sa samim sobom, prihvatiti se onakvim kakav jesam, imati pravu sliku o sebi i krenuti s Bogom u promjenu samoga sebe. Tko to postigne na pravom putu je OBRAĆENJA i promjene SRCA a naravno i ŽIVOTA.

• Svaki PETAK i NEDJELJA je KRIŽNI PUT u 17:30 sati.

• 07. ožujka 2020. Karlovački dekanat organizira križni put po Kozjači. Polazak u 09:00 sati ispred župne crkve sv. Franje Ksaverskog na Švarči. Ove godine radi šumskih radova promijenjena je ruta križnog puta. Po dolasku na Dubovac biti će sveta misa.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) održava se 9. i 10. svibnja u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji. Na Susret dolaze mladi iz Hrvatske i inozemstva, stoga pozivamo sve vjernike da se uključe u organizaciju SHKM-a primanjem mladih u svoje domove. Zainteresirani mogu sve informacije dobiti u svojim župama ili poslati upit na e-mail adresu shkm2020@zg-nadbiskupija.hr te nazvati na broj 01/4894 866. Prijaviti se možete ispunjavnjem Obrasca za domaćine mladima, kojeg predajete u svoj župni ured.

Ženidbeni navještaj:
Vladimir Godek, sin Vlade i Darinke r. Pozderac, K. Zvonimira 16, župa Novi Centar i Iva Čavlović, kći Anđelka i Vesne r. Katalenac, Borlin gaj 2, župa Dubovac. Žele se vjenčati 18. srpnja 2020. u župi Majke Božje Snježne – Dubovac.

 

© Župa Presvetoga srca Isusova Karlovac 2018. - Sva prava pridržana