Zborovi

"Tko pjeva dvostruko moli"
U našoj župi djeluju tri zbora. Mali zbor - "Prijatelji Srca Isusova", zbor mladih i veliki Zbor "Cor Jesu". Tako da vjernici od onih najmanjih pa do onih u mirovini, mogu naći svoje mjesto u zboru.

Svojim pjevanjem doprinose svečanosti euharistijskog slavlja u župnoj zajednici na nedjeljnoj svetoj misi u 09:00 sati.

Redovite probe zbora su subotom u trajanju od sat vremena. I to od 10:00 - 11:00 sati

Od kolovoza 2016, voditeljica zbora je s. Antonija Topalović

Već od samog osnutka župe, od prvog euharistijskog slavlja koje je jedva dočekano u Novom centru, pobožne žene i muškarci svojim su pjevanjem izražavali radost što konačno mogu slaviti Gospodina u svojoj župi. Bili su to ljudi koji su svim srcem prionuli uz Gospodina i pružali pomoć i podršku pokojnom župniku Josipu Zidariću, gdje god je trebalo. Istovremeno, u život župne zajednice u katehizaciji i vođenju liturgijskog pjevanja uključuju se časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove. Koncem prošlog stoljeća župnik Josip Zidarić odlučio je osnovati župni zbor odraslih kojemu je dao ime „COR JESU“. Stručna voditeljica zbora, bila je s. Renata Piličić.

Zbor nastupa na različitim župnim slavljima njegujući gregorijansko pjevanje, višeglasno zborno i pučko pjevanje. Svaka župna proslava, trodnevnice za svetkovinu Srca Isusova, krizme, proslave godišnjica, prigode su za koje se zbor posebno priprema doprinoseći njihovoj svečanosti. Zbor redovito pjeva na nedjeljnim i blagdanskim svetim misama, na misama zornicama i u svim ostalim prigodama u župi. U posebnim prigodama priređuje koncerte, samostalno ili s drugim zborovima u dekanatu. Također, od 2004. godine redovito sudjeluje u proslavi svete Cecilije bilježeći zapažene nastupe.

Probe zbora održavaju se dva put tjedno i svi članovi redovito na njima sudjeluju, što svjedoči o njihovoj pobožnosti i ljubavi prema liturgiji i liturgijskom pjevanju.

Prvi orguljaš župe bio je profesor Dubravko Rukavina, koji je svojim sviranjem sudjelovao u misnim slavljima još od vremena i prije službenog osnutka zbora. Nakon 22 godine požrtvovnog rada, gospodin Rukavina, zbog bolesti, odlazi u zasluženu mirovinu. Od srca mu veliko hvala za sav trud i vrijeme koje je uložio u našoj župnoj zajednici.

Od kolovoza 2016, voditeljica zbora je s. Antonija Topalović

Adresa:
M. Držića 2
47000 Karlovac

Email:
zupa.karlovac2@zg-nadbiskupija.hr

Telefon:
+385 (0) 47 414 633 

Kunski račun:
HR1824 0000 8119 0233 189
Devizni račun:
HR5224 0000 8101 1111 116