Nakon pet godina, druga mlada misa -
vlč. Luka Tufeković

Nakon što je 05. lipnja 2021. primio svećenički red u Marijanskom svetištu Marija Bistrica, 06. lipnja 2021. proslavio je Mladu misu pod geslom: „Tko nas može rastaviti od ljubavi Kristove?“ - Rim 8,35


Slavlju mlade mise pripremali smo se trodnevnicom 
od 03. lipnja do 05. lipnja 2021.


Pripremali smo se duhobno trodnevnicom koja je započela na blagdan Tijelova 03. lipnja 2021. koju je predvodio biskup Ivan Šaško uz pratnju zbora iz župe sv. Petra iz Zagreba; drugi dan trodnevnice svetu misu prevodio je preč. Damir Bačun uz pratnju župnog zbora Cor Jesu, te treći dan kada je svetu misu predvodio bivši župnik Norbert Ivan Koprivec, uz kojega je Luka proveo svoje prvo služenje kod oltara u ulozi ministranta, uz pratnju bogoslovskog zbora. U sva tri dana slušali smo o ulozi i djelovanju svećenika kroz razne situacije, bilo teške bilo radosne.


Svećenici koji su vlč. Luku "doveli" do oltara:


vlč. Norbert Ivan Koprivec - počeci sudjelovanja kod oltara - ministriranjem

vlč. Dražen Karačić - Luka upisuje Katolički bogoslovni fakultet i marljivim i ustrajnim radom dolazi do prvog cilja u svome životu - biti svećenik.


MLADA MISA
06. lipnja 2021.


Prije početka misnog slavlja, okupili smo se ispred Lukinog doma u ulici M. Krleže 25 u 10:00 sati, gdje su Lukini roditelji najprije dali svoj roditeljski blagoslov. Zatim smo se u procesiji uputili do župne crkve, gdje je već jedan dio vjernika nestrpljivo isčekivalo dolazak mladomisnika. Na mladoj misi u 11:00 sati, vlč. Luki pridružili su se njegovi kolege mladomisnici, 30-ero bogoslova te isto toliko i svećenika kako bi bili sa njime na ovaj, u njegovu životu neupitno, proslavili  jedan od najradosnijih dana. Propovjednik, vlč. Ivica Cujzek, bivši odgojitelj na boogosloviji, na slikovit je način pojasnio put svećenika kroz boje samih misnica od ljubičaste (teških trenutaka), crvene (patničkih trenutaka), zelene (svakodnevnog života) te bijele (svečanih, radosnih trenutaka u životu). Na kraju svete mise, Luka je održao kratku zahvalu svima koji su ga pratili na njegovu putu te kao što je to i običaj, zajedno sa ovogodišnjim mladomisnicima koji su se pridružili njegovu slavlju, podjelio mladomisnički blagoslov svima, a potom je uslijedio pojedinačni blagoslov. Prvo svećenicima, zatim bogoslovima i ministrantima, pa obitelji te župljanima.

Par crtica iz života vlč. Luke Tufekovića:

  • Luka Tufeković, rođen je 25. svibnja 1996. godine u Karlovcu od oca Andrije i majke Marije r. Puškarić kao drugo od troje djece u obitelji. 
  • Kršten 27. srpnja 1996. godine u rodnoj župi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu. U rodnoj župi 7. svibnja 2006. godine po prvi puta prima Svetu Pričest. Sakrament Svete Potvrde prima 1. svibnja 2011. godine također u rodnoj župi.
  • Nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja u Osnovnoj školi Dubovac 2011. godine upisuje prvi razred Medicinske škole Karlovac smjer medicinska sestra – tehničar. Poslije uspješnog završetka prvog razreda, odlučuje promijeniti srednju školu te upisuje opći smjer u Gimnaziji Karlovac u kojoj uspješno maturira 2015. godine te upisauje integrirani preddiplomski i diplomski Filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i biva primljen u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu kao bogoslov Zagrebačke nadbiskupije.
  • Dana 8. prosinca 2017. godine u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu mons. Vlado Košić, biskup sisački postavlja ga u službu lektora. Iste pastoralne godine 10. ožujka 2018. u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu primljen je među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za đakonat i prezbiterat, obred primanje među kandidate je predslavio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. U službu akolita postavio ga je mons. Antun Škvorčević, biskup požeški, za vrijeme Sv. Mise u kapeli Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, 1. prosinca 2018. godine.
  • Dana 6. srpnja 2020. godine uspješno završava na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu integrirani preddiplomski i diplomski Filozofsko-teološki studij i stiče akademski naziv magistar teologije. 03. listopada 2020. godine, u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke biva zaređen u red đakonata po rukama nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića, a 05. lipnja 2021. red prezbiterata.

Od roditeljskog doma do završnog blagoslova - fotografijom!