U subotu 03. listopada 2020. godine, u Mariji Bistrici, zaređeno je šestero novih đakona za Zagrebačku nadbiskupiju. Među njima i dvojica naših župljana:

Luka Tufeković i Patrik Paulić

Sutradan, u nedjelju 04. listopada 2020. godine, đakoni su sudjelovali u svojim župama na misnim slavljima. Tom prilikom đakoni po prvi puta pred svojom župnom zajednicom "lome" riječ Božju. Tako su također, Luka i Patrik, u našoj župi održali kratke homilije pred župljanima iz čijih su redova i potekli. Tako je mladi gospodin Luka Tufeković propovijedao na svetoj misi u 09:00 sati, a mladi gospodin Patrik Paulić na svetoj misi u 10:30 sati. Na kraju mise župnik im je čestitao u ime cijele župne zajednice te predao svakome mali poklon, na čemu su se đakoni zahvalili, ne samo na poklonu nego i cijeloj župnoj zajednici na podršci u molitvi, ljubavi i žrtvi koju čine za njih.

Luka Tufeković

Par crtica iz Lukinog života

Luka Tufeković, rođen je 25. svibnja 1996. godine u Karlovcu od oca Andrije i majke Marije r. Puškarić kao drugo od troje djece u obitelji. Kršten 27. srpnja 1996. godine u rodnoj župi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu. U rodnoj župi 7. svibnja 2006. godine po prvi puta prima Svetu Pričest. Sakrament Svete Potvrde prima 1. svibnja 2011. godine također u rodnoj župi. Nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja u Osnovnoj školi Dubovac 2011. godine upisuje prvi razred Medicinske škole Karlovac smjer medicinska sestra – tehničar. Poslije uspješnog završetka prvog razreda, odlučuje promijeniti srednju školu te upisuje opći smjer u Gimnaziji Karlovac u kojoj uspješno maturira 2015. godine te upisauje integrirani preddiplomski i diplomski Filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i biva primljen u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu kao bogoslov Zagrebačke nadbiskupije. Dana 8. prosinca 2017. godine u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu mons. Vlado Košić, biskup sisački postavlja ga u službu lektora. Iste pastoralne godine 10. ožujka 2018. u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu primljen je među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za đakonat i prezbiterat, obred primanje među kandidate je predslavio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. U službu akolita postavio ga je mons. Antun Škvorčević, biskup požeški, za vrijeme Sv. Mise u kapeli Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, 1. prosinca 2018. godine. Dana 6. srpnja 2020. godine uspješno završava na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu integrirani preddiplomski i diplomski Filozofsko-teološki studij i stiče akademski naziv magistar teologije. 03. listopada 2020. godine, u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke biva zaređen u red đakonata po rukama nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića.

Dragi Bog koji je u njima započeo dobro dijelo neka ga i nastavi, a na nama župljanima je da i dalje molitvom pratimo svoje ređenike, te molimo za nova duhovna zvanja.

© Župa Presvetoga srca Isusova Karlovac 2021. - Sva prava pridržana