Na svečanoj svetoj misi, u nedjelju 25. kolovoza 2024. godine, u 10:30 sati, mons. Ivan Hren uveo je u službu novog župnika velečasnog Kristijana Gatarića. Velečasni Gatarić došao nam je iz župe sv. Roka u Skakavcu i župe sv. Antuna Padovanskog u Vukmaniću. Uz mons. Ivana, misi su nazočili i mons. Ferdinand Vražić, vlč. Duje Kurtović, vlč. Vladimir Kubinski i vlč. Luka Tufeković. Na početku misnog slavlja vlč. Luka pročitao je službeni dekret o imenovanju novog župnika, a nakon toga mons. Ivan pročitao je kratki životopis iz kojega saznajemo sljedeće: vlč. Kristijan rođen je 04. lipnja 1980. godine u Trešćerovcu pokraj Ozlja. Osnovnu školu završava u Mahićnom te u istoimenoj župi prima sakramente kršćanske inicijacije. Od 1995. – 1999. pohađa Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju te 1999. upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Diplomirao je 2005. godine. Prvo se zapošljava kao vjeroučitelj te uz posao upisuje postdiplomski studij iz pastoralne teologije te magistrira 2009. godine. 2010. godine odlučuje se za svećenički poziv te odlazi na Bogosloviju i nakon godinu dana biva zaređen za đakona 03. prosinca 2011. godine. Sveti red prima 16. lipnja 2012. godine te slavi Mladu misu 01. srpnja 2012. godine i od tada djeluje na različitim župama u različitim funkcijama. Pa tako kao župni vikar, od 2012. – 2015. djeluje u Vrbanima, Voltino, Ivanja Reka i Jelkovcu. Kao upravitelj župe, od 2015. – 2024. djeluje u Skakavcu i Vukmaniću. 2024. godine dolazi u svojstvu župnika u našu župu.
Nakon homilije, vlč. Gatarić obnavlja obećanja koja je dao na svome svećeničkom ređenju te izrekao svoju ispovijest vjere. Potom je dao prisegu vjernom obavljanju župničke službe i savjesnom upravljanju crkvenim dobrima, nakon čega je potpisao prisegu vlč. Kristijan zajedno sa mons. Ivanom i dvojicom svjedoka.
Nakon službenog preuzimanja župe, vlč. Kristijan oblači misnicu i preuzima nastavak euharistije. Po završetku popričesne molitve, u ime župne zajednice, gđa. Antonija Škrtić izrekla je dobrodošlicu novome župniku riječima:
„Poštovani velečasni Kristijane,
toplo Vas i srdačno pozdravljam ispred Pastoralnog vijeća i svih župljana ove župe, kao i u ime sestara Klanjateljica Krvi Kristove.
Dobro došli u župu Presvetog Srca Isusova!
Po uzoru na Isusovo Presveto Srce, dočekujemo Vas otvorena i radosna srca. Spremni smo s Vama nastaviti svoj vjernički hod i uvjereni smo d će naša zajednica, uz Vaše vodstvo, nastaviti s rastom u duhovnom i svakom drugom pogledu te da će naša suradnja uroditi brojnim plodovima.
S tom nakanom utječemo se Presvetom Srcu Isusovu, izvoru svakog milosrđa i molimo da, po njegovu zagovoru, Gospodin blagoslovi sav Vaš rad i Vaše nakane te da Vam dade strpljivosti s nama, Vašim novim stadom. Molimo i za nas, župljane, da Vam, Svetim Duhom prosvijetljeni, budemo podrška na Vašem pastoralnom putu.
Još jednom, dobro nam došli!“
Prije blagoslova, nakon što je pročitao župne obavijesti, vlč. Kristijan se zahvalio na riječima dobrodošlice, svećenicima, sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove, te zamolio župljane da mu budu i braća i sestre i otac i majka, te pozvao sve župljane na suradnju. Velečasnog Kristijana vjernici su dočekali srdačnim aplauzom.  

© Copyright 2024. župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac