U nedjelju, 9. srpnja 2023. godine, svečanim misnim slavljem mons. Ferdinand Vražić zahvalio je Bogu za 60 godina svećeništva. Prvu "mladu" misu msgr. Vražić imao je 7. srpnja 1963. u crkvi svetog Petra i Pavla u Prišlinu. Mons. Vražić predvodio je misno slavlje u koncelebraciji s dekanom i župnikom preč. Draženom Karačićem te svećenicima Karlovačkog dekanata, a prigodnu homiliju izrekao je pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško. Biskup se osvrnuo na dugogodišnji bogat i marljivi rad mons. Vražića.
"...Radi toga smo večeras ovdje. Spomenom na 60 godina svećeništva ne slavimo čovjeka nego Gospodina koji je pozvao našega Ferdu, uvijek se diveći onome početku kada je Bog u ljepoti zagorskoga zelenila dodirnuo srce jednoga dječaka i pritom zapalio iskru privlačnosti koja je ostala plamenom i žarom i ovdje je među nama. S vjerom, predanjem i osobnom hrabrošću odazvao se na Božji poziv te se trudio u Božjem narodu vršiti službu Isusa dobrog pastira ... Ovako veliku obljetnicu ne smijemo zaboraviti i nadamo se kako će monsinjor Ferdo nastaviti širiti ljubav i vjeru i nakon toliko godina činjenja istoga."
Na početku misnog slavlja čestitku zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše pročitao je župnik preč. Dražen Karačić, a na kraju misnoga slavlja uslijedile su druge brojne čestitke.
U ime župljana zahvalila je msgr. Ferdinandu Vražiću Branka Bakić, članica Pastoralnog vijeća - "...Želimo zahvaliti na vašoj prisutnosti, raspoloživosti, na svjetlosti kojom zračite, na toplini susreta, na blagosti i razumijevanju, na svakoj vašoj izgovorenoj podršci, pruženoj pomoći, stisku ruke, osmjehu. Hvala vam za vašu strpljivost, pozornost, savjet i odrješenje kod sakramenta svete ispovjedi. Hvala vam za svaku minutu provedenu u ispovjedaonici i za oltarom. Hvala vam na vašim propovijedima. Vaše su misli neponovljive. Duboke, protkane ljubavlju prema Kristu i njegovoj Majci, ali najprije utemeljene na dubokoj vjeri i ogromnom znanju. Upravo smo i nedavnu propovijed na blagdan sv. Petra i Pavla odslušali bez daha – kada ste uperili prst u nas – 'zapitaj se - tko je za tebe Isus? U tom odgovoru leži temelj tvoje vjere.'"
Nakon misnog slavlja msgr. Vražić okupljene je vjernike pozvao da se pridruže zajedničkom stolu u krugu pastoralnog centra, gdje se slavlje nastavilo u vedrom duhu.  

© Copyright 2022 župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac