Na drugu nedjelju u listopadu, Crkva slavi Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Tako smo i mi 08. listopada 2023., na svetoj misi u 09:00 sati prigodnim programom zahvale za žetvu s plodovima, za darovani svijet, plodove zemlje i rada ruku obilježili ovaj dan.
Misu zahvale za Božja dobročinstva predvodio je župnik preč. Dražen Karačić, koji je u homiliji naglasio da svi darovi koje smo dobili, a najveći dar je upravo život, su darovi od Boga, te da smo pozvani da zahvaljujemo Bogu za sve što je njegovom pomoću raslo i razvijalo se u našemu životu.
U prinosu darova sudjelovali su naši budući prvopričesnici, koji su pred dvije nedjelje započeli svoju užu pripravu, prinoseći plodove zemlje i rada ljudskih ruku. Za vrijeme prinosa darova sedam prenositelja prenijela su male košare s voćem, povrćem, kruhom, grožđem, orasima, žitom, cvijećem i ostalim plodovima predajući ih u ruke svećenika, te uz prigodne molitve izrekli su zahvalu Bogu za dobru žetvu ove godine i za sve ljude koji su sijali, radili i želi.
Plodovi su položeni ispred oltara ukrašavajući svetište crkve. Čitavo slavlje proteklo je u duhu zajedništva, zahvalnosti i radosti. 

© Copyright 2022 župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac