Tekst i fotografije: Branka Bakić

Članovi Zajednice Krvi Kristove župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, a i ostali zainteresirani, sudjelovali su u subotu, 13.05.2023. godine, na duhovnoj obnovi koju su predvodile s. Ivana Milićević, predsjednica Povjerenstva za zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene i gđa Snježana Renić, članica tog Povjerenstva.
S. Ivana nam je kroz svoje razmatranje približila još jednu dimenziju Božanskog Milosrđa na primjeru Psalma 51, kao i na primjeru života i djelovanja sv. Marije De Mattias, koja je dijelila to Milosrđe u susretu s dragim bližnjim, postavljajući si pri tome pitanje ne samo tko je meni bližnji, nego i kome sam ja bližnji.
Nakon iznesenih svjedočanstava o djelovanju Božanskog Milosrđa u našim životima, poklonili smo se Presvetom, a klanjanje su predvodili župnik, preč. Dražen Karačić, s. Ivana i gđa Snježana. Za vrijeme klanjanja bila je prigoda za sakrament pomirenja.
Vrhunac obnove bilo je misno slavlje koje je predvodio mons. Ferdinand Vražić, a pjevanjem animirao župni zbor COR JESU pod vodstvo prof. Zvonke Čurjak. Misnim slavljem ujedno smo proslavili i blagdan Gospe fatimske, koja se na poseban način štuje u ovoj župi.
Ovom prigodom se posebno zahvaljujemo župniku, preč. Draženu Karačiću i mons. Ferdinandu Vražiću što uvijek spremno i zdušno podržavaju i pomažu u radu i djelovanju Zajednice Krvi Kristove u župi Presvetog Srca Isusova, s. Hermini Rotim na pomoći u organizaciji te s. Ivani i gđi Snježani na lijepo pripremljenoj i provedenoj duhovnoj obnovi.
Susret je završio druženjem u Pastoralnom centru župe.

© Copyright 2022 župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac