U vrijeme kada se odlučivalo o datumu Prve svete pričesti, još su bile na snazi stroge mjere uzrokovane pandemijom SARS-CoV-2 virusom, stoga je i ove godine Prva sveta pričest bila podjeljena na dva termina u subotu i nedjelju. Tako su u subotu, 07. svibnja u 11:00 sati, Prvu svetu pričest primila djeca OŠ Grabrik, njih 70-ero, a u nedjelju također u 11:00 sati Prvu svetu pričest primila su djeca, njih 38-ero, OŠ Dubovac, Švarča i Braće Seljan. Euharistijsko slavlje, koje je započelo procesijom prvopričesnik od vjeronaučne dvorane, predvodio je naš župnik, preč. Dražen Karačić uz koncelebraciju mons. Ferdinanda Vražića, svećenika u miru.
Zahvala ide našoj č.s. Antoniji koja je svoje vrijeme, trud i ljubav dala da bi naši prvopričesnici bili što bolje upoznati s kršćanskim životom. Također hvala jer je ukrasila cijelu crkvu, sama aranžirajući cvijeće, uređujući sam oltar napravila oazu mira i ljepote.
Zahvala ide i obrtu D-COLOR d.o.o. koji su za ovu prigodu od stiropora izrezali 108 identičnih anđela sa imenima prvopričesnika, koje su prvopričesnici sljedeće nedjelje dobili uz uspomenu i zajedničke fotografije. 

© Copyright 2022 župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac