Danas 05. lipnja 2021. godine Zagrbačka nadbiskupija je bogatija za deset novih prezbitera, među kojima je i naš župljanin vlč. Luka Tufeković. Ujutro u 11:00 sati započelo je euharistijsko slavlje na kojem je po rukama našega nadbiskupa Luka primio sveti red prezbiterata. Navečer smo proslavili treći dan trodnevnice na kojoj je sudjelovao i Luka u sasvim novoj funkciji, kao prezbiter svete Rimske Crkve. Svetu misu u 18:30 sati predvodio je bivši župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec a svojim glasovima uzveličao blogoslovski zbor. Ujedno, na ovoj misi je bio i blagoslov nove misnice te misnog posuđa koje će vlč. Luka sutra koristiti na svojoj prvoj misi.

U četvrtak 04. lipnja 2021. drugi dan trodnevnice započeli smo pobožnošću Presvetom Srcu Isusovu prije svete mise u 17:30 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 18:00 sati predvodio je preč. Damir Bačun u zajedništvu sa mons. Ferdinandom Vražićem i župnikom preč. Draženom Karačićem. Da bi slavlje bilo što svečanije pobrinuo se naš zbor Cor Jesu. 

03. lipnja 2021. svečanom euharistijom, koju je predvodio biskup Ivan Šaško u zajedništvu sa svećenicima, proslavili smo blagdan Tijelova te ujedno započeli trodnevnicu uoči mlade mise g. Luke Tufekovića. Uistinu možemo reći da je započelo blagdanom koji će vlč. Luka prikazivatu na oltaru svakodnevno u svojemu pozivu. Euharistija je započela u 18:00 sati te smo nakon mise imali kratku procesiju oko crkve sa dva oltara i završetkom u samoj crkvi. Misu je uzveličao zbor sv. Petra iz Zagreba. Nakon završetka bila je mogućnost kratkog druženja i okrijepe.

© Copyright 2021 župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac