Cijeli dan crkva je otvorena za vjernike koji žele doći na molitvu uz Isusov grob, razmatrajući njegovu muku, smrt i uskrsnuće. Oltar je ogoljen. Vjernici su u iščekivanju najvećeg događaja u povijesti kršćanstva. Isus je umro za naše grijehe, ali je iz smrti prešao u život te i sve nas sa sobom izvodi iz "tame u svoje divno svjetlo" (1 Pt 2, 9). Isusovo vazmeno otajstvo ujedno je otajstvo našeg spasenja. Bdjenje smo započeli u 20:00 sati službom svjetla. Ispred crkve, okupili smo se oko uskrsne svijeće koja je simbol Krista, svjetla svijeta. Zapalili smo svijeću, uputili smo se u crkvu gdje smo nakon hvalospjeva uskrsnoj svijeći nastavili s drugim djelom vazmenog bdjenja - službom riječi. Slušali smo tri čitanja iz staroga zavjeta u kojima smo slušali i razmatrali o divnim djelima što ih je Gospodin u svome narodu od početka činio.

Nakon svečanog Aleluja i Slave Gospodinu čime su ponovno glazbala uključena, slijedio je blagoslov vode u krsnom studencu. Pošto nije bilo katekumena mi kao zajednica krštenih obnovili smo svoju ispovijest vjere te nastavili euharistijskom službom gdje kao Božji narod, nanovo krštenjem rođen, prinosili smo spomen-čin Gospodina u činu zahvaljivanja i kranili se slavnim tijelom uskrsloga Krista.

Po završetku ovoga Vazmenog bdjenja, uslijedio je blagoslov hrane te nakon svečanog blagoslova u radosti i veselju što nas je Gospodin oprao i otkupio, krenuli smo svojim domovima.

© Copyright 2020 župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac