Euharistijsko otajstvo je središte cijelog bogoštovlja i kršćanskog života. Crkva obnavljajući to otajstvo sve dublje ponire u spasiteljsko Kristovo poslanje smrti i uskrnuća i živi ga u svagdašnjem životu. Tako su na Bijelu nedjelju - nedjelju Božjeg milosrđa, naši mali članovi župe po prvi puta primili sakrament Euharistije - Prve svete Pričesti. Kristove riječi: "Ovo je moje tijelo... Ovo je moja krv... što se za vas predaje", postali su u današnjem euharistijskom blagovanju zbilja ne samo za nas odrasle koji smo davnih dana pristupili stolu Gospodnjem po prvi puta, već i za njih. I oni žele sav svoj konkretni život predati za druge ljude u nesebičnoj ljubavi, jer upravo Krist ga svaki put zahvaća dok slavi to otajstvo. Uz recitacije, prinos darova, molitvu vjernika te zahvalu na kraju slavlja, prvopričesnici su zajedno sa svojim roditeljima bili usko uključeni u ovo misno slavlje. Euharistiju je predvodio župnik preč. Dražen Karačić uz koncelebraciju mons. Ferdinanda Vražića.

Veliko hvala našoj č.s. Antoniji koja je svoje vrijeme, trud i ljubav dala da bi naši prvopričesnici bili što bolje upoznati s kršćanskim životom. Također ih je uz katehezu, pripremala i za sam čin euharistijskog slavlja te paralelno uvježbavala sa njima i pjesme kako bi prvopričesnička radost u ovome slavlju bila što veća.

Također moramo reći i hvala što je ukrasila cijelu crkvu, sama aranžirajući cvijeće u uređujući sam oltar, napravila oazu mira i ljepote.

© Copyright 2020 župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac