Prisustvujući trodnevnicama, koju su predvodili oci franjevci iz naše susjedne župe, pripremali smo se za nama poseban dan, dan kada slavimo patron župe, Presveto Srce Isusovo. U petak, 28. lipnja 2019., u 10:30 sati započeli smo sa slavljem našeg župnog blagdana. Svečano euharistijsko slavlje, uz koncelebraciju svećenika karlovačkog dekanata, predvodio je vlč. Vladimir Mandura. U svojoj propovijedi, vlč. Mandura pokušao nam je opisati ljubav Božju prema nama na slici ljubavi majke prema djetetu. Ali da je ljubav Gospodnja prema nama još i veća, jer je dopustio da njegov Sin preuzme grijehe svega svijeta na sebe i bude pribijen na križ. Stoga naše spasenje ide upravo putem križa i svoga potpunog predanja Bogu.

U 19:00 sati, pomoćni biskup zagrebački, mons. Ivan Šaško, predvodio je svečano euharistijsko slavlje, uz koncelebraciju svećenika karlovačkog dekanata. Biskup Ivan nam je pokušao upravo putem evanđelja o izgubljenoj ovci pokazati Gospodinovu ljubav prema nama.

Da bi misna slavlja bila što svečanija, pobrinuo se naš zbor „Cor Jesu“, kojeg je uvježbala i vodila s. Antonija Topalović. Osim što je uvježbala zbor i samim time uzveličala misno slavlje, s. Antonija je i ukrasila crkvu, na čemu joj posebna hvala.

Nakon misnog slavlja u 19:00 sati, svi koji su htjeli, bila je zakuska i druženje ispred pastoralnog centra.

© Copyright 2020 župa Presveto Srce Isusovo - Karlovac